Har du blitt utfordret til en samstrikk i dag?

av | jan 26, 2017 | Ukategorisert

Samstrikk både her og der

På diverse strikkesider så er det rett som det er noe som på fint kalles “challenges”. På norsk kan man kanskje kalle det “utfordring” men det blir liksom ikke rette klangen….Da er det mye hyggeligere å være med på en samstrikk, strikkalong eller en KAL som det heter på engelsk. KAL står for Knit Along, for den som lurte på det…. Utfordringen er rett og slett å være med å strikke et stykke av gangen – sammen med mange andre. Og folk elsker det virkelig! Det kan dreie seg om en samstrikk på et prosjekt “før jul”, “til påske”, “på en uke”, “før en hendelse eller viss tid” etc. etc. Noen ganger får man strikkemønsteret som skal brukes gratis samtidig og noen ganger er det et kjøpt mønsteret som brukes. Noen ganger må man legge igjen e-posten, mens andre ganger skjer all kommunikasjon på Facebook.

samstrikk

Ikke alltid like greit å vite hva man skal bruke prøvelappene til!

 

Samstrikk – koste hva det koste må!

Etterhvert som man klarer dagens, eller ukens utfordring oppfordres man som regel til å legge ut bilder av det man har klart på arrangørens facebook-side. Hvis utfordringen er å lære noe nytt så vil noen uhemmet legge ut feilstrikk, “rarstrikk” og “hva er nå dette for noe krumspring-strikk” uten blygsel, og det er bra! Da tør alle å hive seg på, uten å være for strenge i læreprosessen. Andre har mer anlegg for perfeksjonisme og kan fortvile over at de må rekke opp mye eller at de har brukt opp alt garnet på prøvelapper før de er fornøyd…
Samstrikk der man skal bli ferdig med en vott eller kofte før en viss tid er selvsagt veldig hyggelig, men noen kan bli stresset fordi de har tett program og trenger mer enn 4 timers nattesøvn! På den andre siden finnes det også briljerende eksempler på perfekt arbeid fra de som uansett strikker en kofte i uka og et vottepar eller to på en kveld!
Blir det for travelt og man detter av lasset undervegs er det uansett ingen grunn til å fortvile! Det kommer snart en ny sjanse til å være med på en annen samstrikk ganske snart, ganske sikkert!

samstrikk

Et nølende forsøk på et sjal

Arrangøren kan få mye jobb….

Samstrikk bringer med andre ord folk sammen. Arrangøren kan dog ha tatt på seg en uventet jobb, for folk som er bragt sammen kan også brake sammen! De kan med andre ord begynne å diskutere! Da må det megling og styring til fra arrangørens side, og helst i tide. Det kan også være reelle feil i mønsteret eller så kan beskrivelsen missforståes og arrangøren må komme inn med forklaringer, og det helst med en gang! Heldigvis er samstrikkere stort sett veldig hyggelig mot hverandre og respekterer at også arrangører er mennesker, uten at de maser for mye. Strikkefolk hjelper hverandre med utfordringer i mønsteret eller tolkninger av det samme(og avlaster derved samstrikkarrangøren!), nye vennskap kan dannes, og ny kunnskap kan erobres. Det å gjøre noe hyggelig sammen med andre gjør noe med folk!

sjal-dag 4

Blått til lyst! Ingen maskemarkører å “passe på” i dette sjalet!

Uæææ, her kan det gå mye tid

Jeg har ikke vært med på veldig mange samstrikk, men noen. For meg passer det best hvis jeg lærer noe som jeg kan bruke til noe jeg vil lage selv. Det er også større sannsynlighet for at jeg kommer i mål hvis det ikke krever at jeg må sette av veldig mye tid på å få gjort dagens strikk. Og det er i grunnen fint hvis det ikke varer veldig lenge, eller foregår midt oppi en travel periode som feks. førjulstida. Mens andre igjen liker veldig godt å slappe av ved å delta på samstrikken i akkurat slike perioder og de vil helst ha et godt og ferdiglaget mønster.

sjal-dag-2

Sjalstrikking kan kreve at man håndterer en del maskemarkører…

Jeg ville lære meg å strikke sjal!

Nylig var det en KAL som oppfylte mine krav om å utvide min horisont på kortest mulig tid, nemlig: #5shawls5days. Jeg har ikke vært en sjalstrikker tidligere og egentlig  ikke en sjalbruker heller, men nå kjente jeg et behov for å lære meg noen basale ferdigheter. At det bestemt ble oppfordret til ikke å bruke mer enn 30 minutter på å strikke en ny prøvelapp innen hver teknikk var et stort pluss. Dette borget for at utfordringen ikke var ekstremt vanskelig og tidkrevende.
Som bildene viser er jeg nok en som ubekymret viser frem strikkefeilene mine…. Det er gøy å være med, men jeg trenger ikke gjøre prøvelappene perfekte for å tørre å vise dem frem. Likevel er det viktig å delta på opplegget hvis man først skal være med, det ligger jo litt arbeid bak å lede oss frem mot et mål for arrangøren. Så da tenker jeg at “man måste bjuda på”!

sjal-dag 3

Noen små ‘”merkeligheter” kan skje undervegs i utprøving av nye teknikker…

Hva slags samstrikk bli du med på?

Jeg vet ikke hva slags type og når jeg blir med på neste samstrikk. Jeg har jo et sjal eller flere jeg må teste ut først nå. Hvis det kommer noe som passer perfekt til noe jeg har lurt litt på, så skal du ikke se bort fra at jeg vil delta. Og da deler jeg det her!
Hva slags samstrikk foretrekker du? Del det gjerne med meg her, det er morsomt å se hva folk liker når de velger hvilke samstrikk de blir med på!

sjal-dyreflokk oversikt

Sjalene passet perfekt til bondegårdsdyrene mine!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nyeste innlegg

Sharing is caring

Sharing is caring

I vår digitale verden kan "alt" finnes på nettet. Det er som en godt blandet godteskål av nyttig informasjon, feil informasjon og småstein til å knekke tennene på! Selv de klokeste kan forledes til å følge feil informasjon, men samtidig er nettet en utømmelig kilde...