Sommerfuglen, en fargeklatt av en garnbutikk i København

av | mar 5, 2017 | Vurdering

Minivinterferie

I siste del av vinterferien bestemte vi oss for å ta en liten miniferie i København. Og det kan anbefales på alle måter, det å ta et lite avbrekk fra hverdagen uten at programmet nødvendigvis trenger å være tettpakket. Vi dro utenfor tivolisesongen, noe som ikke er et poeng i seg selv, København er en koselig by med koselige mennesker, så det er plenty av andre ting å gjøre likevel. Vi fikk med oss både litt shopping, Fish-kiss og koselige spaserturer til kafeer og restauranter. Prisnivået er veldig norsk, dvs. ganske dyrt, slik vi er vant til. Jeg var ikke på jakt etter en garnbutikk i Købehavn, men man vet jo aldri….

Fotbad...

Når “Tivoli” er stengt, er det andre ting å gjøre i København….

Oj, en garnbutikk i Købehavn

Selvsagt hadde jeg orientert meg litt på forhånd om “must see” hvis man tilfeldigvis skulle være i nærheten av en garnbutikk i Købehavn. Det var ikke vanskeligere enn at noen meter fra der vi tok en kakao så fant vi den nydelige, lille skatten nemlig garnbutikken: Sommerfuglen. Ned en trapp og inn en dør så ramlet mor inn med resten av familien på slep og plasserte dem pent i noen stoler, mens hun fikk cruise litt rundt. Utvalget var overveldende, med både masse garn, oppskrifter og bøker og utstyr for både strikking og brodering.Og ikke minst, det hang flere ferdigstrikkede prosjekter rundt omkring som hadde dette magisk, stilrene som betegner typisk dansk design…..

Klassisk Købehavn

Klassisk Købehavn

 

Små garnpakker

Det mest påtagelige utover at det var et overveldende utvalg, var de små nusselige tema-garnpakkene. Jeg falt for mange men valgte til slutt ut pakken for å strikke et lite hus. Jeg liker hus; hus å bo i, se på, ta på, spare på og nå hus å strikke!

garnbutikk i København

Strikket, lite hus

Håndfarget garn

Dessuten fant jeg det nydelige håndfargede garnet fra Madeline Tosh som jeg har fulgt på Instagram en tid. Nydelig, nydelig, nydelig! Virkelig et garn man må ta å føle på! Ingen fikk følge med meg hjem, men det beror mest på at jeg håndfarger så mye selv, for dette var virkelig sikle-farger! Sukk, jeg angrer nesten nå…. Følg med på Instagram hvis du ikke allerede gjør det så skjønner du hva jeg mener….

 

Garnbutikk i Købehavn

Flott gatenavn…

Rosa og grønt

Jeg vet, det er snart vår og sommer for jeg klarte ikke å snu ryggen til en lysegrønn og en rosa hespe som lå litt for nærme hverandre til at jeg kunne skille dem. Myk og deilig babyalpacca fra BC garn, perfekt til noe halsnært for en som meg som klør av vanlig ull rett på huden. Vips ble de to med meg bort til kassen.

garnbutikk i Købehavn

Mykt garn, myke farger…

 

Og hva med litt hamp?

Jeg vet ikke om det var den kule fargen, den kule logoen eller rett og slett det uvanlige innholdet som gjorde at dette nøstet med “Geilsk hamp og uld” måtte være med meg hjem. Siden det kun er 50 gram så blir det kanskje en liten pyntestripe her og der, eller muligens et par heftige pulsvarmere. Men litt artig er det absolutt og ikke spesielt kløende heller! Morsomt at man kan finne slikt i en liten garnbutikk i Købehavn!

garnbutikk i Købehavn

Kult garn

 

Isager garn

lager de nydeligste garn i mange forskjellige kvaliteter. Fargen “Sand” i Isager tweed fikk lov å være med hjem. Det er kanskje en litt kjedelig farge når det er så mange vakre farger å velge mellom, men det er faktisk en av mine favorittfarger, særlig når garnkvaliteten og teksturen i selg selv er så vakker som på denne. Likevel var det mange farger å velge mellom i min garnbutikk i Købehavn.

garnbutikk i Købehavn

Isager garn

 

Danske klassikere

Som så mange andre er jeg svak for dansk design. Det er noe med det enkle som blir så vakkert og så eksepsjonelt. Jeg elsker å se på og beundre denne stilen, men egentlig er jeg nok i mitt kreative hjerte nærmere blomstrende former fra art noveu og fair isle strikk. Bokletten “Amimono Room 606” av Helga Isaker kan anbefales for den som liker å bla og drømme og sågar strikke i klare linjer. Bildene er tatt i et rom med bevart Arne Jacobsens møblement, så den er gull for den som liker vakre bøker.

garnbutikk i Købehavn

Nydelig, dansk design…..

Alt i alt ble det mye smått og godt på garnfronten, ingen store prosjekter, men nok til mange gode minner!

 

2 Kommentarer

 1. Inger Helene Olsen

  Jeg var med deg inn i butikken jeg?

  Svar
  • Hege

   Ha, ha, da så du de tålmodig ventende på meg også da! 🙂 Kjempefin perle, og veldig sentralt plassert 🙂

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nyeste innlegg

Sharing is caring

Sharing is caring

I vår digitale verden kan "alt" finnes på nettet. Det er som en godt blandet godteskål av nyttig informasjon, feil informasjon og småstein til å knekke tennene på! Selv de klokeste kan forledes til å følge feil informasjon, men samtidig er nettet en utømmelig kilde...