Piker, vin og plantefarging

av | apr 24, 2017 | Ukategorisert

Endelig har jeg holdt kurs i plantefarging!

Jeg kan kanskje beskrives som en overivrig plantefarger, av den typen som kommer med jubelrop og henrykte sukk for nesten hver farge som trylles frem fra grytene. Ikke så rart da, at jeg tror det finnes en like begeistret plantefarger inni nesten enhver person jeg møter! Dermed har jeg i lengre tid tenkt at dette kan jeg jo lære bort, jeg synes jo det er lettere enn Pippi Langstrømpe ville sagt! Det er bare å prøve og helst få prosessen presentert uten masse vanskelige eller kjedelige høytideligheter. Dette er nemlig gøy! Dermed var jeg en vakker Aprildag klar for kurs i plantefarging.

Piker, vin og plantefarging

FB-arrangement: “Piker, vin og plantefarging”

Med lengsel i blikket

Dessuten har mange etterspurt kurs, mens de med store, våte øyne har sett på garnet og de plantefargede strikkeprosjektene mine, og jeg har sagt joda, det kommer nok…. Som sagt så gjort! April kom og jeg insisterte overfor værgudene at vi ønsket oss “vår med sommerfornemmelse”. Og en slags fornemmelse av sommer ble det, riktignok med blåsbortvind, men da tørker jo garnet så godt! Pussig nok begynte det å snø lassevis natten etter kurset, så værgudene var tydeligvis med oss denne gangen.

Grønt er skjønt

Grønt er skjønt

Bort med det kjedelige

Jeg synes det er helt fantastisk å _farge_ garnet og jeg elsker å sanke fargemateriale i skog og mark. Jeg synes ikke det er så veldig gøy å dele og underbinde garnhespene på flere steder, ei heller å vaske garnet, beise det eller legge garn eller plantemateriale i bløt for den saks skyld. Sånn tror jeg mange har det. Målet mitt er at alle som har lyst skal få en smakebit av det magiske (altså fargingen) uten å bli lei _før_ man kommer dit! Ergo gjorde jeg unna forarbeidet slik at deltagerne kom til “dekket bord”!

Hesper skal deles...

Hesper skal deles…

Ull skal vaskes

Hesper skal vaskes

Travel hverdag

Dessuten vet jeg godt at før man er hektet på noe som helst, så er det vanskelig å ta seg tid til å gjøre ting. Det være seg trening, studier eller bare det å gå ut og kose seg med venner. Denne gangen ville jeg teste “plantefarging i full fart”, dvs. ÈN dag/kveld med fargefokus og begeistring. Det siste der var jeg ganske sikker på å få til, det er vanskelig å ikke elske magien som skjer ved grytene!

Halvdypp

Halvdypp

Nok til en genser

Målet var også at alle som var med på kurset skulle få farge garn nok til en genser hvis de ville det. Altså ikke et kurs med bittesmå hesper av 50 farger i en sirkel, men et godt utvalg av varierte farger som man kunne strikke noe av. Jeg var sikker på at alle ville elske fargene de fikk frem, men det er jo lov å ikke bli like hektet på selve prosessen som jeg er. Da er det flott å kunne lage noe vakkert av garnet, som man kan være stolt av etterpå.

Noen var umåtelig fornøyd med dagen...

Noen var umåtelig fornøyd med dagen…

Og så var det vinen

Mange travle damer(sorry, men det er mest damer som driver med plantefarging, ihvertfall enn så lenge!) setter pris på et lite glass vin i godt lag. Selv om det ikke var “fest” så var det frikveld og helg, og litt fest i alle fall, for vi hadde det i hvert fall gøy! Dermed ble det matservering inne i uthuset med vin til og deltagerne fikk slappet av og fordøyd alle inntrykkene. Litt snakk om plantefarger ble det jo da.

Hyggelig med vin

Hyggelig med vin

Men fargingen da?

Fargingen gikk som en drøm med bare litt grunnleggende informasjon i starten. Det var satt frem flere kjeler med forskjellig fargemateriale som var nesten klar til bruk. Tidtaking og røring ble fortløpende fordelt mellom deltagerne og fargene de ville prøve. Og etterhvert som det fargede garnet ble plukket opp av grytene begynte planlagte prosjekter å ta form. Nye fargeemner i nye gryter ble prøvd og planer ble utvidet og formet videre. Mange ønsket å farge igjen senere, eller kanskje aller helst neste dag! Jeg regner med at det blir mange fine gensere, kofter, votter og sjal her på Hadeland fremover nå!

Fargehage

Fargehage

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nyeste innlegg

Sharing is caring

Sharing is caring

I vår digitale verden kan "alt" finnes på nettet. Det er som en godt blandet godteskål av nyttig informasjon, feil informasjon og småstein til å knekke tennene på! Selv de klokeste kan forledes til å følge feil informasjon, men samtidig er nettet en utømmelig kilde...