Strikketøy med flere farger og kvaliteter

av | jun 7, 2017 | kofter, Ukategorisert

Nytt strikketøy

Det er alltid koselig å begynne på et nytt strikketøy og likeledes litt vemodig (men aller mest godt) å avslutte et du har jobbet litt med. Nå hadde det gått et par uker uten at jeg hadde et strikketøy med mønster å holde på med og den lettstrikkede koften ble kjedeligere og kjedeligere å ta frem. Derfor ble flotte plantefargede hesper plukket frem i vel avstemte nyanser og alt skulle være såre vel….

 

små smaksprøver

små smaks prøver

En utfordring

Garnfargene jeg plukket ut var i 4 forskjellige garnkvaliteter, deriblant et pusete og litt bustete mohairgarn. Jeg fryktet at alle de andre fargene skulle bli helt “kvalt” av dette pusegarnet og veide for og imot mens jeg nøstet opp garnet. Samtidig så synes jeg struktur i garnet eller at det skjer noe spennende med det er veldig fint.

Strikketøy -Geitramskofta

Strikketøy -Geitramskofta

Instagram

Jeg la ut utfordringen min på Instagram og kommentarene var enstemmige i at jeg bare skulle kjøre på. Så det gjorde jeg! Jeg valgte å begynne med ermene for det går jo mye fortere enn bolen og jeg hadde ikke tenkt å strikke en prøvelapp.

Levende uttrykk

Heldigvis fremhevet pusegarnet strukturen og fargene på en flott måte og ble ikke stående ut som små skyer. Nå, underveis i strikkingen, legger det seg pent sammen med det andre garnet. Så er det bare å håpe at det holder seg slik etter vask og bruk også.

vrangborden

vrangborden

Et lite tips

Hvis du som meg liker å strikke flerfarget vrangbord, ala fair isle, så vet du at vrangborden ikke får den samme stretchen som vanlig vrangbord. Det er jo en tråd som alltid løper på baksiden som låser fast muligheten for mye stretch. Når du bruker pusegarn vil “pusen” også bidra til at det lettere strammer seg på baksiden. Enten må du korrigere din egen måte å strikke på, eller du kan eventuelt legge opp flere masker slik at vrangborden ikke strammer.
Min sitter perfekt rundt håndleddet men jeg ville foretrukket å ha den litt videre siden jeg liker å dra opp ermet.

Baksiden av vrangborden

Baksiden av vrangborden

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nyeste innlegg

Sharing is caring

Sharing is caring

I vår digitale verden kan "alt" finnes på nettet. Det er som en godt blandet godteskål av nyttig informasjon, feil informasjon og småstein til å knekke tennene på! Selv de klokeste kan forledes til å følge feil informasjon, men samtidig er nettet en utømmelig kilde...