Sharing is caring

av | jun 20, 2021 | dette må vi snakke om

I vår digitale verden kan “alt” finnes på nettet. Det er som en godt blandet godteskål av nyttig informasjon, feil informasjon og småstein til å knekke tennene på! Selv de klokeste kan forledes til å følge feil informasjon, men samtidig er nettet en utømmelig kilde til deling av både glede, inspirasjon og kunnskap.

Vaidkype på ark


Avsenderen – Se på meg, se på meg

Så hvem er avsenderen av informasjonen? Det finnes alle typer avsendere og i plantefargeverdenen kan godhjertede delingsmennesker dele hva som helst, samtidig som innbitte forskerspirer deler sine funn. Det er godt å bli sett og gøy å dele opplevelser. Ofte så snakkes det som om man har funnet en sannhet. Faren er uansett at hvis ikke funnene er KVALITETSSIKRET så er det bare personlige opplevelser. Så lenge avsenderen ikke nevner noe om at det er testet ut flere ganger, under mange forskjellige betingelser, eller om det bare er en anekdotisk opplevelse, så _må_ man lese det som skrives med en klype salt. Det er ikke nødvendigvis alt du leser som skal være din rettesnor for din fargereise…


Mottageren – Del med meg, del med meg

Det interessante er hvor “bortskjemte'” veldig mange nettbrukere blir av å ha tilgang til “alt”! Det kan virke som om det er direkte smertefullt å ikke få vite hva som skjer, eller bare bruddstykker av det som skjer. Fristelser er umulig å forholde seg til, likeså å vente på et resultat. Det å møte en grense mot å få vite noe, oppleves som som utrolig provoserende, og noen får voksenversjonen av barnets tantrum foran de fristende godteskålene i butikken. Voksenversjonen av å hyle seg rød og rulle rundt på gulvet mens man slår i og sparker i bakken, er å snakke stygt om den som holder kortene tett til brystet. Som om noen har stjålet noe fra dem, snytt dem for noe de hadde rett på…

What?


Min kunstneriske prosess

Som plantefargerske tester jeg det meste, leker meg og drømmer meg bort. For meg er det helt utenkelig at jeg skal være opptatt av formidling når jeg er i flytsonen og er så konsentrert og tilstede i det jeg jobber med, som jeg er. Til gjengjeld er jeg også veldig opptatt av å lære bort på en god måte, men det kommer lenge etterpå.

Min kunstneriske prosess er en boble av glede og farger!


Inspirasjon

Jeg deler med glede det vakre; inspirasjonen, godheten for naturen, for de fine menneskene og dyrene på min veg. Mitt univers er mitt univers, boblen er min, men jeg unner deg av hele mitt hjerte å finne din kreative og livgivende boble.

Jeg unner alle å oppleve ekte fargeglede, og alle dens fasetter fra sanking til reultat…

Lære bort

Jeg deler ferdigtyggede prosesser, som er for alle og jeg deler gullkorn med dem som fortjener det. Det siste der er nok vondt for enkelte å forholde seg til, men gavene mine er til de jeg velger ut, gratis og uten blygsel til enkelte som fyller meg med glede, og det samme til kursdeltagere på de forskjellige kursene mine. De som bidrar til at jeg kan leve det livet jeg har valgt skal få det beste jeg har. Det handler om flere ting men i rettferdighetens navn så skal selvsagt betalende kursdeltagere kjenne at de ikke blir snytt, det _er_ forskjell på dem og de som bare vil ha og ha, gratis. Og sist men ikke minst, jeg har verken tid eller lyst til å tømme ut alt jeg kan til alle hele dagen, dag etter dag. Å forklare og svare på spørsmål kan fort kreve mange timers arbeid, noe som jeg forbeholder kursdeltagerne mine (derfor har jeg egne fb-grupper for kursdeltagerne mine med tett oppfølging!)

Ett av svært mange kurs…

Behave!

Eller “oppfør deg”! hvis noen deler gull med deg, så si det! “sharing is caring” går begge veger! Takknemlighet er smøringen som gjør at det har en verdi å bruke tid på dette for dem som har fått kreative gaver, eller bruker masse tid på å finne ut av ting og på å lære bort. Uten takknemlighet stenges kranene igjen, uten takknemlighet får du til slutt bare lightversjonen av alt fra tilfeldige personer, mens de som har den verdenen du lengter etter i sine hender og sitt hjerte, beholder den for seg selv. Så enkelt er det. Og tro meg, utakknemlighet har gjort at mange kunstnere og kreative mennesker har valgt å gå videre og bruke tiden og kraften sin bedre, enn på de som ikke fortjener det.

Min oppfordring blir: husk at all deling ikke er gull verdt, og mye av det som deles blir ikke satt nok pris på. Vær bevisst og dyrk det du vil ha mer av!

Å føle seg takknemlig uten å uttrykke det er som å pakke inn en gave uten å gi den

William Arthur Ward

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nyeste innlegg