En reise mot Ravelry

av | okt 30, 2017 | Ukategorisert

Ravelry – et nettsamfunn for strikkere

Ravelry – nettsamfunnet for strikkere og garnentusiaster, med tusenvis(?) av spesielle interessegrupper, strikkeoppskrifter og alt man kan tenke seg av nyttig og unyttig info relatert til GARN!

Hvordan kombinere garnet mitt og Ravelry?

Hvordan kombinere garnet mitt og Ravelry?

Ravelry og jeg

Personlig så har jeg lurket i skyggen i lang tid, for innerst inne så har målet vært å få delt strikkeoppskriftene mine der. Samtidig har jeg jo skjønt at dette er som en “honningfelle”, det er altfor lett å bli oppslukt av alt det fine man ser der inne. Da kan timene fort forsvinne og troen på egne oppskrifter kan dale suksessivt i takt med beundringen av alle de dyktige designerne som deler av sin overflod.

If you design...

If you designs…

Iiiik  – det er noe teknologisk!

Men den absolutt største bøygen er utvilsomt den ruvende muren som lyser mot deg med en gang du gjøre noe annet enn å se på andres verk, nemlig ;TEKNOLOGI som jeg har begynt å kalle “teknologitrollet”.  Hva er det med dette ordet, eller hva er det med dataverdenen som er så skremmende? Jeg synes selv jeg er en habil bruker av både Google, FB, Instagram og jeg kan sende e-post, bruke Skype og legge dokumenter på Dropbox og sikkert enda flere oppgaver som involverer å trykke på knapper fem mot et mål.  Likevel så virker det innledningsvis helt uoverkommelig å trykke på riktige taster (man velger heller å la være å trykke!) når man skal lære seg noe nytt og tre inn i enda en ny og ukjent nettverden.

Tastaturet med en uendelighet av kombinasjoner

Tastaturet med en uendelighet av kombinasjoner

Hva er vi redde for?

Jeg tror ikke jeg er unik her i det hele tatt, mange gir opp før de har startet fordi de tror det ikke går. Jeg er sikker på at det er fordi vi egentlig ikke skjønner bæret av hvordan dette er mulig! Det at man kan sende beskjeder, lage noe elektronisk som svever usynlig oppe i skyene (ja, jeg vet jeg har litt for banale bilder, men likevel…) og som attpåtil noen andre kan trylle ned i sin maskin og ut på papir er rett og slett magisk. Logisk sett så er det ikke noe å si på at man innerst inne tror man kan gjøre noe feil også. F.eks krasje hele maskina, eller enda verre; krasje et helt nettsamfunn!

hva er vi redde for?20171030_120200

Det vil helst gå bra

Mitt mål er ikke å få noen av oss til å skjønne oss mer på elektronikk, men hva med å stole mer på erfaringene vi har gjort oss tidligere? For det vil helst gå bra! Jeg krasja ingenting, hverken privat eller for andre store grupper da jeg begynte å bruke Google, eller da jeg postet mitt første FB-innlegg. Og ingenting av det jeg har gjort har slått tilbake på meg selv i nevneverdig grad i ettertid heller!

Mitt mål på Ravelry

Nå er mitt mål å få lagt ut en votteoppskrift på Ravelry, som min aller første. Prosessen deler jeg her og jeg gir meg ikke før det går! Dette kan bli en føljetong med alle problemene med å få det til, eller det kan bli en kort notis om at det var lett som en plett! Følg med, kanskje du blir inspirert til å vinne over teknologitrollet du også!

skjulte-hjerter-blogg

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nyeste innlegg

Sharing is caring

Sharing is caring

I vår digitale verden kan "alt" finnes på nettet. Det er som en godt blandet godteskål av nyttig informasjon, feil informasjon og småstein til å knekke tennene på! Selv de klokeste kan forledes til å følge feil informasjon, men samtidig er nettet en utømmelig kilde...