Tips Tapas Maskemaskør

av | feb 8, 2021 | Ukategorisert

Tips Tapas er en serie ukentlige innlegg jeg har på Instagram og facebook, som er småretter med tips. Tipsene er uhøytidelige og rettet mot småting som “alle” vet, eller har tenkt på for lenge siden. Det betyr at ganske mange faktisk ikke vet eller har tenkt på det jeg tar opp! (og de kan lære seg ganske vanskelige strikketeknikker eller plantefargekunnskap uten å vite det som “alle” vet).
Dette mismatch-gapet beror nok på at informasjonen er så overveldende kjapp og omfattende i en digital verden, at kunnskap man før måtte få fra noen eldre eller tenke ut selv, nå bare fyker forbi.

småretter med strikke og fargetips!

Moderne tider

Har du mange plastduppeditter og glitrende ringer med blingdingel? Maskemarkører kalles dette og brukes som en markering for hvor langt du har kommet i strikketøyet. Dette er veldig praktisk f.eks. der du må telle deg frem, der du skal legge ut, eller der det er en mønsterrapport. Du bestemmer egentlig selv hvor du synes det er hensiktsmessig å bruke dem, og er en slags påminning til deg selv om noe du har gjort og hvor du må huske å gjøre det igjen.

Maskemarkører

kan være helt lukkede og må følge med oppover i strikketøyet ditt. Du hekter den bare over fra venstre til høyre pinne og strikker videre. Andre kan åpnes og, kan derfor settes fast i strikketøyet, der du vil se at noe har skjedd eller skal skje, uten at du trenger å bli mint på det hver runde.
Maskemarkører kan også brukes for å få den deilige følelsen av pynt. Noen ganger så kan de se så fine ut at de likner på vakre smykker! Noen kommer med så mye bling og dingel at du ser det glitrer og klirrer lang veg når det strikkes, og jeg personlig heier på alle sanseopplevelser! Blir det enda bedre å holde på med strikking hvis du pynter strikketøyet ditt, så go for it!

I gamle dager

da hadde vi ikke sånne moderne ting som plast og bling til markeringer i strikketøyet. Vi brukte tråd. En lang tråd kan f.eks følge med oppover ermet og smette ut og inn der du legger ut. Du kan også bruke en lang tråd til å smette ut og inn for det antall masker som skal være mellom hver mønsterraport, før du “setter” mønsteret på første runden. Da vet du at du setter mønsteret riktig mellom hver trådmarkering. Du kan også knyte løkker med tråd og la de følge med oppover, eller du kan la en trådbit henge igjennom slik at den ikke følger med og lett kan nappes ut når du vil.

Et lite utvalg maskemaskører

Fordeler og ulemper

Det må være en smakssak tenker jeg. Her hos meg forsvinner maskemarkører i det store intet sammen med single strømper, så for meg er det en fordel å like å bruke tråd. Jeg liker også vakre maskemarkører, men ikke å bruke dem, bare å se på, og da fungerer de jo ikke så bra! Det hender jeg bruker plastmarkører også, som kan åpnes og lukkes fordi de er så lett å hekte av og på, hvis jeg skal ha en liten huskelapp et sted. Men skal jeg være ærlig så bruker jeg mest tråd. Den absolutte fordelen er at jeg har alltid tråd med meg hvis jeg skal strikke, og lar meg derfor ikke stoppe hvis jeg skal sette i gang med noe, enten det er hjemme, i bilen eller på hytta!


Hva bruker du?

Liker du best plastmarkører, blingmarkører eller trådmarkering? Kanskje du har en annen markeringsmåte som er helt genial, som jeg ikke har tenkt på. Del det gjerne her, og har du tips til “Tips Tapas”, så tips meg gjerne på mail!


Er du en som alltid har kunnet det jeg tar opp; ikke glem at du har vært kalv.
Er du en som har fått et godt tips, spre kunnskapen og del gjerne innlegget, eller følg meg på fb og/eller ig
Til alle: Husk at du lever i gapet mellom veldig sakte og zenbringende håndarbeide og digital og ultrarask informasjon, og du er viktig som formidler av håndbåren kunnskap. Vær raus med deg selv og de andre!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nyeste innlegg

Sharing is caring

Sharing is caring

I vår digitale verden kan "alt" finnes på nettet. Det er som en godt blandet godteskål av nyttig informasjon, feil informasjon og småstein til å knekke tennene på! Selv de klokeste kan forledes til å følge feil informasjon, men samtidig er nettet en utømmelig kilde...